пʼятницю, 24 листопада 2017 р.

Революція гідності показала, що українці існують.

    23 листопада 2017 року у бібліотеці-філіалі №4 відбулася година пам'яті "Події, що змінили долю України" в рамках проекту "Знати, щоб пам'ятати".
     Що насправді відбулося зимою 2013-2014 рр. в Україні? Що українцям дала Революція? Як змінився наш народ і що показала сама боротьба на Майдані? Про ці та інші питання під час розмови про Революцію гідності говорили восьмикласники Розсошенської гімназії з учасником Майдану, війни на Сході України (с. Піски) Владиславом Контарчуком. Серйозними думками  про буремні події  Євромайдану, які перетворилися у справжню боротьбу українців за гідність свого народу, власними спогадами, про перебування  побратимів на Майдані в Києві та Полтаві зокрема, про обстріли в Пісках, які тривожать до цього часу, ділився гість заходу зі школярами. "Щастя в тому, що жоден снаряд не втрапив до окопу, де знаходилися ми з побратимами. В той момент, коли не вщухали залпи з танку, чомусь не йшла з голови думка: "Тільки не сьогодні, адже завтра у мами день народження." Щирий у розмові, але такий серйозний у власних поглядах на події сьогодення Владислав відповідав на запитання. Але одне було не задане: "Чомусь не наважилася, - сказала восьмикласниця після зустрічі і далі далеко не дитяче запитання. - Чи можна було уникнути війни з Росією?"
     Про події Революції гідності ми повинні знати, адже уже зараз частину спогадів перекрила війна на Сході країни. Про це ми повинні говорити, розповідати про сміливців, які ризикували своїм життям, майбутнім та творили історію на очах у всього світу. Щоб ті сторінки не стерлися з пам'яті народу...В бібліотеці організовано перегляд літератури "Осяяні вогнем свободи", де представлені книги  Світлани Талан, Ірен Роздобудько, Галини Вдовиченко, Сергія Лойка, Євгена Положія, Бориса Гуменюка, Микити Кашницького, Віктора Макєєва, братів Капранових, "АД-242" та "1000 і 1 ніч війни" Руслана Горового, зустріч з яким відбудеться 9 грудня 2017 року о 16 год. Запрошуємо до бібліотеки на Європейській 141!
 





Немає коментарів:

Дописати коментар