четвер, 19 травня 2016 р.

Дивовижні місця Європи (мандруємо Європою з казковими героями)

18 травня 2016 року в бібліотеці-філіалі №4 юні читачі  продовжили разом з літературними героями мандрівку-гру дивовижними місцями Європи . Поринувши у казковий світ  Фінляндії, Швеції, Естонії, Литви, Польші діти познайомилися з мумі-тролями Туве Янссон, ельфами та  феями Захаріса Топеліуса, з Нільсом Сельми Лагерлеф, великим оптимістом конем Домінікасем  литовського письменника Вітаутаса Ландсбергіса, Марцелінкою  Януша Вишневського.  Під час години цікавих повідомлень зустрілися читачі з Карлсоном  та Пеппі Довгою Панчохою Астрід Ліндгрен, гномами Ено Рауда Півчеревичком, Мохобородьком та Муфтиком. Літературні герої надіслали юним всезнайкам шаради-головоломки, щоб дізнатися як уважно діти читають їх розповіді. "Ельфи" та "Феї" згадували твори улюблених авторів, розгадували завдання використовуючи знання, логіку і,
навіть, інтуіцію. Задоволення отримали всі: діти - від мандрівки-гри, батьки - від кмітливості дітей, журі - від правильних відповідей. Перемогла, звичайно, дружба, але "Феї" виконували завдання швидше. Можливо це  тому, що їх девіз: "Хто багато читає, той багато знає"?
Під час заходу присутні отримали справжню  насолоду від  виставки малюнків учнів Полтавської дитячої художньої школи  "Європа - це дім, де живем я і ти!" та перегляду літератури  "Мандруємо Європою".









Немає коментарів:

Дописати коментар