понеділок, 4 квітня 2016 р.

КАЗКОВА ПЛАНЕТА ІВАНА ФРАНКА

 29 березня 2016 року в бібліотеці-філіалі №4 відбулася літературна година «Казкова планета Івана Франка».

Другокласники ЗОШ №23 разом з бібліотекарем здійснили віртуальну подорож в село Нагуєвичі  Івано-Франківської області, де 160 років тому в доволі заможній селянській родині народився Іван  Франко.
Вже будучи батьком, Іван Якович написав казки для дітей з надією, що вони «заставлять їх сміятися і думати, розбудять їх цікавість та увагу до явищ природи».
 «Ця книжка не менш цікава буде вам,  нашим внукам. Прочитавши її ви в цьому переконаєтеся, - звернулася до дітей бабуся Роми Фастієва, перегортаючи сторінки збірки «Коли ще звірі говорили».
Школярі із задоволенням подорожували разом із героями казок Івана Франка, відгадували загадки про тварин, щоб утворити назви однойменних  творів, грали в літературне лото «Як називається наша казка».
  Поринувши у дивний світ природи, діти створювали такі ситуації, щоб уникнути суперечок між Лисицею та Журавлем, Вороною і Гадюкою, Зайцем і Їжаком.
«Читайте і насолоджуйтеся – і переконуйтеся», - радить дітям відомий дитячий письменник Іван Андрусяк, адже Іван Франко  оповіді про тварин «познаходив  у різних народів – у греків, сербів, індійців, персів, росіян, французів, німців… І переповів українським дітям, наголошуючи на тому, настільки ці казки насправді близькі, майже рідні між собою», мудрі та повчальні.









 

Немає коментарів:

Дописати коментар