четвер, 10 березня 2016 р.

Шевченківський день "Ми тебе не забули, Тарасе!"

   9 березня 2016 року в бібліотеці-філіалі №4 відбувся Шевченківський день «Ми тебе не забули, Тарасе!»
Під такою назвою  відкрилася виставка картин учнів Полтавської дитячої художньої школи. Юні художники пензлем і фарбою виразили власне бачення творів Кобзаря. До створення картин готувалися завчасно: читали вірші Тараса Григоровича,під час написання картин діти слухали його твори. «Гайдамака», «Ішов кобзар до Києва», «Минають дні, минає літо»,
«Коло гаю в чистім полі» , «Між ярами над ставами верби зеленіють», «Така її доля», - коментували  малюнки відвідувачі виставки, цитуючи твори Шевченка.
До години читання «Читаємо Кобзаря» долучилися як діти, так і дорослі читачі бібліотеки.

    Для найменших школярів бібліотекар читального залу Світлана Анатоліївна провела літературну годину «На карті і в серці  його імя». Разом із юними читачами книгозбірні здійснили віртуальну мандрівку на Черкащину, де народився Тарас Григорович, відвідали Петербург, Київ, Орську фортецю, Аральське море – місця,  де побував Шевченко. Батькам бібліотекар представила книгу «Культура України в казках і легендах», яка вміщує міфи, легенди, оповідки про найвідоміших письменників та поетів України, прочитала оповідання про дитинство Шевченка.















Немає коментарів:

Дописати коментар