четвер, 31 березня 2016 р.

60 свідчень кіборгів, десятки ексклюзивних фото


                                     29 березня 2016 року в бібліотеці-філіалі №4 відбулася презентація книги «АД 242. Історія мужності, братерства і самопожертви» за участю Ірини Штогрін, журналіста Радіо Свобода.

   Книга про 242 дні боїв  в аеропорту Донецька, або в Аду, як його називали оборонці. Це майже 60 свідчень кіборгів, десятки ексклюзивних фото з місця подій, серед яких фото відомого кореспондента Los Angeles Times Cергія Лойка, коментарі військових експертів, аналітиків з Канади, США, Росії, України .

     Ірина Штогрін, як автор проекту,  щиро, відверто, емоційно розповіла читачам книгозбірні про роботу журналістів, які зібрали унікальний матеріал – більше 100 інтерв’ю. «Після кожної розмови було важко морально повертатися в реальність…  важко було це все у своїй голові утрясти ». Безпосередні учасники оборони Донецького аеропорту розповідають: «З фронту я повернувся іншою людиною», «міни падають, а ти тільки молишся. Повне таке смирення.», «усе стріляє, все вибухає, залізо рипить, це був жах», «за наказом нікого не посилали – на термінали їхали добровольцями», «дитячі малюнки нам піднімали настрій», «якби сепаратисти знали, що нас 10 чоловік, шапками закидали», «ми спали в рентген-апаратах. Тільки там можна було знайти безпеку», «аеропорт міг бути форпостом для наступу, щоб звільнити Донецьк », «нічого геройського. Ми виконували бойові завдання»

     І від видавництва : «АД 242» Масштабний проект …Читайте про життя і смерть, про відчайдушність і страх, про те, що і чому захищали в терміналах аеропорту українські бійці. Аналізуйте і робіть неупереджені висновки!» Читайте і не залишайтеся байдужими, як волонтери, як діти, які відправляли власні малюнки бійцям в зону АТО, як читачі бібліотеки, які долучилися до акції «Допоможи воїну». На зустрічі присутні були волонтери Ольга Волчкова, Ніна Кирпотіна, Олексій Кабушка, які не тільки поділилися враженнями від поїздок в зону АТО, розповіли чому це роблять, як не залишатися осторонь .













Немає коментарів:

Дописати коментар