вівторок, 22 березня 2016 р.

«Полтава:1941 - 1943».

21 березня 2016 року в бібліотеці-філіалі №4 відбулася краєзнавча година «Полтава:1941 - 1943».
Юні історики, п’ятикласники ЗОШ №23, вирішили більше дізнатися про історію рідного міста в період німецької окупації не з підручників, а «щось цікаве», «щоб запам’яталося», «щось ТАКЕ!»
Бібліотекарі запросили школярів здійснити мандрівку у минуле:  віртуально побувати в окупованій фашистами Полтаві, поринути і зрозуміти стан людей, які залишилися у рідному місті.
 Цікаві факти про роки окупації Полтавщини віднайшли у книзі відомого полтавського науковця Віктора Яковича Ревегука «Полтавщина в роки радянсько-німецької війни». 30 світлин, зроблених Хербертом Келером – фотографом-аматором, залізничним інженером, який працював у Полтавському паровозному депо упродовж 1942-1943 років, репрезентували тогочасне життя Полтави.

Фотосвідки -  паровозне депо, центральний ринок,табір біженців поблизу Полтави, підбитий танк, знищена водонапірна вежа, Покровська церква, що згоріла в 1943 році, колони полонених червоноармійців, а також  спогади Любові Юріївни Акимової,якій в роки окупації  було лише 12 років, розповіді Владислава Юрійовича, який добре знає історію Полтави, спонукали юних краєзнавців до роздумів. 








Немає коментарів:

Дописати коментар