пʼятницю, 26 лютого 2016 р.

Казка мальована пензлем

"Роблю сонячні квіти тому, що людей люблю, творю на радість, на щастя людям, щоб всі народи один одного любили, щоб жили вони, як квіти по всій землі..."

 Марія Приймаченко

24 лютого 2016 року в бібліотеці-філіалі №4 відбулася презентація  виставки малюнків  учнів Полтавської дитячої художньої школи  «Творила сонячно, самобутньо, неповторно». Юні таланти, взявши  до рук пензлі та фарби,створили справжні шедеври, виконані в техніці малювання відомої народної художниці України Марії Приймаченко.
На відкриття виставки  завітали юні читачі бібліотеки, для яких бібліотекар читального залу Світлана Анатоліївна Конюшенко підготувала пізнавальне застілля «Казка мальована пензлем»  та запросила гостей книгозбірні у віртуальну мандрівку.


    Діти дізналися про мистецько обдаровану родину Марії Овксентіївни, її дитячі роки, навчання у Школі народних майстрів, прагнення приносити людям радість та її химерно-казкових героїв : рудих лисичок, страшних звірів, крокуючих  по стеблах полуниць , блакитних  мавп і зелених крокодилів, вкритими квіточками чи левів із зірочками… Разом з ведучою діти розглядали та коментували малюнки ровесників, намагаючись зрозуміти, що саме хотіли передати юні художники. Творча  атмосфера, яка панувала в бібліотеці, приємно здивувала їх батьків, а ще бажання дітей прочитати книгу про Марію Приймаченко в родинному колі. Затишку й сонячного настрою у Ваші родини, любі читачі!



















Немає коментарів:

Дописати коментар