четвер, 17 грудня 2015 р.

«І гарно, і святково. І справжнім ялинкам не боляче»


  15 грудня 2015 року в бібліотеці-філіалі №4 проведено еко-годину «Альтернативна ялинка».
     На захід завітали першокласники ЗОШ №23, які вже добре вміють читати, люблять математику та фізкультуру і знають, що означають слова «екологія»  та «альтернативна».
 Несподіванкою для них стала презентація еко-казки Валентини Вздульської. Та, на жаль, головний герой книги хитрий Лис, образившись на людей, викрав назву книги і школярі змушені були «вирушити» на пошуки букв, щоб повернути книзі назву. Розв’язуючи логічні задачі, відгадуючи загадки і ребуси, першокласники з азартом розшукували одну за другою букви, мандруючи сторінками надзвичайно цікавої книги з гарними ілюстраціями. Познайомилися діти з ведмедиком Шапочкою, вовком Мамаєм, сорокою Тамарою, Лискою, яка володіє магією  та Ялинкою, яка і стала героїнею еко-години.

  Коли назва книги «Вертихвіст» була розгадана, дітей запросили на майстер-клас по виготовленню альтерна-тивної ялинки. Разом із Світланою Анатоліївною першокласники виготовляли сніжинки із серветок, які стали «гілочками» для майбутньої ялинки. На сніжинках-гілочках писали побажання і розповіли, що у класі на кожній парті стоять альтернативні ялинки із дощику, а стіну прикрашають ялинки-витинанки. «І гарно, і святково. І справжнім ялинкам не боляче», - серйозно повідомив першокласник, який мріє стати президентом.
     В цей день в бібліотеці відкрилася предметна книжкова виставка «Новорічна чудасія», учасником якої може стати кожен бажаючий, хто власноруч виготовив альтернативну ялинку. Творчих ідей Вам, любі друзі! Скористайтеся інформацією, яка представлена на виставці!


















Немає коментарів:

Дописати коментар