четвер, 31 грудня 2015 р.

Презентація книги В.Г. Лазаровича "Люби і захищай свій рідний край"

Найрідніший, а тому найдорожчий той край,
де людина народилася.
В.Г. Лазарович
   30 грудня 2015 року в бібліотеці-філіалі №4 відбулася презентація книги Василя Григоровича Лазаровича «Люби і захищай свій рідний край».
    На зустрічі з читачами книгозбірні автор розповів про Українські Карпати, які славляться квітучими полонинами, смерековими лісами, гірськими потічками й бурхливими ріками, грайливими водопадами, цілющими джерелами.

Розповідь в книзі Василь Григорович веде довірливо (критики назвали краєзнавчим нарисом), з любов’ю пише про земляків, наводить цікаві маловідомі факти з історії  гуцульського краю, описує прикарпатські села, їх колорит, пам’ятки історії та культури.
  Василь Григорович пояснив: «Основний задум –  показати нелегку історію й сьогодення Гуцульщини,
волелюбний  дух гуцулів,  щирість і велич моїх земляків, любов до природи. Цей край багатий традиціями та звичаями, щирими піснями та дотепним гумором.»

На творчу зустріч завітав Микола Петрович Ляшенко з піснями «Повій, вітре на Вкраїну»(улюблена пісня пана Лазаровича), «Душі криниця», «Моя Полтава», без якої гуцул Василь Григорович уже не уявляє свого життя. Карпатськими мелодіями привітала автора Олена Михайлівна Кульчій та прочитала власного вірша. Володимир Семенович Марченко поділився враженнями про прочитану  книгу В.Г. Лазаровича, про Карпати,  які нещодавно відвідав,  а також привітав автора  гуморесками,  додавши присутнім гарного настрою.

Читачі мали змогу поспілкуватися з Василем Григоровичем та взяти участь у автограф-сесії.










2 коментарі:

  1. Дякую за 1нформац1ю. Молодц1 що презентували цю под1ю. Ск1льки коштуе видання? Творчих довгих рок1в автору. Хай здоровиться!

    ВідповістиВидалити
  2. Дякую за зустріч яка зігріла душу. Марина

    ВідповістиВидалити