четвер, 24 грудня 2015 р.

Дегустація літературних новинок


      23 грудня 2015 року в бібліотеці-філіалі №4 відбулася Дегустація літературних новинок «Книги – скрізь, а у нас – найкращі!», на якій було представлено 49 «делікатесів » для дорослих та 16 « смаколиків» для дітей.
      Читачі  книгозбірні мали змогу познайомитися з  новими книгами видавництв  «Клуб сімейного дозвілля» та Видавництва Старого Лева, творами-переможцями  конкурсу «Коронація слова 2015 року».

      Бібліотекарі підготували інформаційні листи з біографіями письменників, книги яких були представлені на переглядах літератури; під час Дегустації проводили експрес-репортажі про літературні новинки сучасних українських письменників Василя Шкляра, Андрія Кокотюхи, Галини Вдовиченко, Надії Гуменюк, Володимира Лиса, Любові Якимчук, Андрія Любки, Світлани Талан(Золотий письменник 2015 року). Читачі ділилися враженнями від прочитаних книг, відстоювали свої думки, радили прочитати книги улюблених авторів: Олени Печорної, Дари Корній, Міли Іванцової, Ірен Роздобудько.
   Відкриттям Дня став  роман Поли Гоукінз (Хокинс)  «Дівчина у потязі», який називають бестселером і вже  більше 20 тижнів знаходиться на верхній строчці британського рейтингу книг. Друге відкриття Дня – один з найпопулярніших письменників Франції Гійом Мюссо із романом «Поклик янгола». Молодь здивувалася «зовсім не бібліотечній книзі» Кузьми Скрябіна «Я, Паштєт і Армія».

     Серед «смаколиків»для дітей – книги Олександра Зубченка, Володимира Рутківського, Наталки Малетич, Оксани Сайко. Справжній дарунок отримали юні читачі від Видавництва Старого Лева книги чеського письменника та ілюстратора Содомки Мартіна «Як змайструвати автомобіль» та «Як змайструвати літак». Друзі – нерозлийвода горобець Зила і пацюк Арні запрошують українських хлопчаків змайструвати літак і автомобіль аби полетіти-поїхати в мандри. Їм вдалося, а Вам? Спробуйте!
       Наймолодші читачі отримали до свята свій «смаколик» – збірку «Ми стрічаєм Новий рік», презентація якого відбулася в день Дегустації літературних новинок. Вірші, казки, загадки, колядки – все-все-все про веселе зимове свято читали, загадували-відгадували, розповідали школярі. Насамкінець юні всезнайки підготували випробування бібліотекарям, адже кожен прийшов на презентацію книги із «зимовою» загадкою. Цікаво, весело і «смачно» було на Дегустації літературних новинок! 
Всім смачного читання!!!












1 коментар:

  1. Вже прочитала роман Світлани Талан "Оголений нерв".Раджу прочитати. Цікава жива мово, як і подіїв романі. Не прочитала, а прожила. Аня.

    ВідповістиВидалити