пʼятницю, 9 жовтня 2015 р.

День письменника

«Письменник – це не той, хто пише, а той, кого читають.»

Міла Іванцова, 8.10.2015р Полтава

Про зустріч з Мілою Іванцовою  читачі бібліотеки-філіалу №4 мріяли дуже давно. І от нарешті, 8 жовтня 2015 року численні шанувальники прози відомої української письменниці отримали довгоочікувану нагоду поспілкуватися  та ще й не тільки з улюбленою авторкою, а й дебютанткою в сучасному письменницькому колі Галиною Ів (Іванцовою. Так! Мама і донька!)
Юна пані Галина презентувала першу свою книгу «Поверни мене в Японію», яка в 2014 році отримала спеціальну відзнаку «Міжнародний вибір» літературного конкурсу «Коронація слова».
Київські гості щедро ділилися з присутніми власними думками про особисті читацькі уподобання і захоплення, про власні книги, їх героїв, сюжети, ідеї, де беруть натхнення і, взагалі, яке воно «письменницьке життя».
 Склалося так, що Галина Ів  нерідко буває за кордоном, тому під час зустрічі багато розповідала читачам про Японію і японців, їх менталітет, традиції, звичаї, ділилася власним баченням плюсів та мінусів життя за кордоном.
Міла Іванцова розповідала про творчі плани, улюблених сучасних авторів, радила читати не тільки її книги, а вибирати «на свій смак, адже сучасна література настільки різнопланова, що вже більшою чи меншою мірою вдовольнить будь-який смак читача», а «потім уже читач зробить власний висновок, побачить щось своє, задумається над чимось.»
Читачі спілкувалися охоче, а гості терпляче відповідали на запитання, вели діалог не тільки про літературне життя, а й про події на Майдані, бійців АТО,волонтерську допомогу, про небайдужість до НАШОЇ України, власне бачення активної громадянської позиції.
Автограф-сесія не завершила зустріч. Бажання спілкуватися з щирими гостями нашої книгозбірні Мілою та Галиною Іванцовими не зменшувалося, та, на жаль, час пролетів швидко…

 Бажаємо всім щастя та родинного затишку, а насолодитися читанням книг сучасних українських авторів Ви зможете у нашій бібліотеці. ЗАПРОШУЄМО!
























1 коментар:

  1. Зустріч була щирою, київські гості милі й чарівні, терплячі, бібліотекарі привітні, присутні виховані та начитані, атмосфера зустрічі тепла, затишна, аж якось по-домашньому, ніби в родинному колі спілкувалися. Творчих нових ідей, нових книг і перемог Мілі та Галі Іванцовим, бібліотеці, яку я відкрила для себе нових книг та щедрих благодійників, а нам ( я тепер теж читач) нових цікавих зустрічей. Спасибі. Галина Миколаївна.

    ВідповістиВидалити