середу, 14 жовтня 2015 р.

Літературна подорож-гра за книгою Зірки Мензатюк "Таємниця козацької шаблі"


  12 жовтня 2015 року в бібліотеці-філіалі №4 відбулася літературна подорож-гра «Відкриваємо таємниці замків із Зіркою Мензатюк» за книгою «Таємниця козацької шаблі»
  Школярі Розсошенської гімназії вирушили в мандри разом із родиною Руснаків, щоб знайти і врятувати старовинну козацьку шаблю, яку злочинці намагаються вивезти за кордон. Про небезпеку, яка загрожувала реліквії, підказав патріотично налаштований привид, який інколи зявлявся  історику і мандрівнику пану Богдану, доброму приятелеві  родини.

   Книга  Зірки Мензатюк всіх присутніх захопила карколомним сюжетом, сповненим несподіванок і випробувань не тільки для Наталочки (героїні  пригодницької повісті), а й для всіх учасників  гри. Розгадуючи ребуси, шаради, «мандруючи» найбільшими українськими замками,  учні дізналися як будувалися фортеці й замки, про могутніх лицарів, сміливих вояків, козаків, героїв та зрадників, про перемоги та поразки нашого народу.
  Книга «Таємниця козацької шаблі»  передусім вчить любити свій край і його дивовижну історію, багату на героїчні вчинки та містичні події. Учнів захопила мандрівка-гра,  кожен  бажав отримати хоч один бал для перемоги, активно шукали підказки,  розшифровували таємниці , адже на переможців чекав головний приз – книга «Таємниця козацької шаблі» з автографом від Зірки Мензатюк.
    Під час гри-подорожі  відбулася презентація книг «Замки та фортеці України» та «Найцікавіші місця України» ,  з чудовими фото та ілюстраціями, які розповідають про славетну історію нашої України та унікальні культурні традиції українського  народу.
 







Немає коментарів:

Дописати коментар