суботу, 10 жовтня 2015 р.

Відкриваємо нові імена!


8 жовтня 2015 року в бібліотеці-філіалі №4 відбулася зустріч старшокласників ЗОШ №2 та Розсошенської гімназії з українськими письменниками Мілою Іванцовою та Галиною Ів.
Під час зустрічі з’ясувалося, що ім’я Міли Іванцової  відоме серед школярів. Хто її знає як автора книг «Вітражі», «Ключі від ліфта», хто – як громадського діяча, згадали, про її участь в подіях Майдану. Цікаво авторка розповідала про свої книги, відповідала на запитання, запрошуючи до діалогу старшокласників (чомусь в цей день зовсім неактивних). Коли до розмови долучилася молода світлокоса з теплим поглядом та іскорками в очах Галина Ів(псевдонім Іванцової Галини), дівчата й хлопці ожили. А юна гостя з Києва продовжувала їх дивувати: розповіла про свій перший роман «Поверни мене в Японію», як виникла ідея написання, де взяла сюжет, про перебування за кордоном та власні враження від Японії, чим відрізняється життя японців, що для них найголовніше в житті.

 А потім посипалися запитання, які вже стосувалися і відомої мами, і доньки: чи допомагає мама у письменницькій роботі, чи можна жити на «письменницькі доходи», улюблені автори і книги, захоплення, хобі, поради…Розохотилися полтавські старшокласники і аж ніяк не хотіли розлучатися з чарівними київськими гостями. Автографи, нові книги,нові враження,   чарівні й збентежені усмішки, іронічні й серйозні погляди, бажання ще раз перемовитися хоч словом і величезне задоволення від зустрічі, як у старшокласників, так і в гостей книгозбірні – Міли Іванцової та Галини Ів. До нових зустрічей!


3 коментарі:

  1. Дякую за можливість поспілкуватися з ТАКИМИ неземно-земними письменниками. Скільки щирості, людяності, чарівності та простоти. Да-да. І Міла Іванцова, і Галина з нами спілкувалися як із рівними. Жалкую, що відразу не засипала їх питаннями. Ілона 10 кл.

    ВідповістиВидалити
  2. Повністю погоджуюсь. Спілкуватися було дуже приємно. прочитав "Поверни мене в Японію". цікавий роман: чуть-чуть містики, авантюр, цікаві описи, сприймається дуже легко,ніби фільм переглянув. Але є і над чим замислитися. Антон

    ВідповістиВидалити
  3. Дякую за зустріч. Але... ми не були малоактивними. Я, напри клад, вперше на такій зустрічі. Уявити не могла, що відомі письменники - і такі щирі ЛЮДИ. Читала на Фейсбуці їх враження про полтавські зустрічі, приємно дуже, що післярозмова вдалася такою цікавою, але вже було мало часу. А з скількох років можна приймати участь в "Коронації слова"? Світлана

    ВідповістиВидалити