неділю, 6 вересня 2015 р.

Українці в Україні: не будьмо байдужими!


 «Нам треба змінюватися. Особливо тим, хто вважає, що війна його не торкнулася… Мабуть, це десь глибоко – у вихованні, культурі, духовності кожного із нас.» 
Саша Сиротенко
До обговорення за круглим столом «Українці в Україні: не бути байдужими», яке відбулося 1 вересня 2015 року в бібліотеці-філіалі №4 долучилися не тільки старшокласники ЗОШ №8, а й несподівані гості: учасник АТО Тарас Синяговський та волонтер, координатор Полтавського Батальйону Небайдужих Саша Сиротенко.

    Кожен із присутніх мав змогу висловити власну думку. Де ж береться байдужість? Що від неї чекати? Зради? Спокою? Чи властива ця риса нашому народу і кожному з нас зокрема?

    Старшокласники не спішили із висновками, не звучали і пафосні слова, ніби всі чогось чекали, чемно підтримуючи розмову. Запитували і уважно слухали розповідь «небайдужого» до долі рідної країни Тараса Синяговського, який прийняв рішення йти на фронт добровольцем, про його  побратимів, які знаходяться на передовій (Тарас проходить лікування в шпиталі), про полон, обмін військовополоненими…
  Змінилися погляди учнів, коли до обговорення долучилася 23-річна тендітна Саша Сиротенко, за словами якої, поїздки на Схід кардинально змінили її світогляд, почуття, ставлення до життя.
   Змінили своє відношення до обговорення і старшокласники. Наприкінці заходу дружно підписували листівки зі словами вдячності бійцям , які знаходяться на лікування, активно долучилися до акції «Допоможемо разом!» Зібрані смаколики передано Батальйону Небайдужих.
   Для тих, хто не хоче залишатися байдужим українцем в Україні, хто бажає приєднатися до доброї справи, запрошуємо facebook.com›pl.volonter . Щастя всім нам і мирного неба над Україною!

1 коментар:

  1. Гарну справу робите! Дійсно, зараз байдужих збільшилося. Ще в минулому році багато полтавців "горіло" бажанням допомагати. А зараз? Забули чи збайдужіли до всього? Втомилися? Задумайтеся, на місці тих солдат можуть бути ваші діти, ваші внуки. Звертайтеся до свято-Успенського Собору, там чекають на Вас. Валентина Миколаївна

    ВідповістиВидалити