суботу, 6 червня 2015 р.

Пізнавальне застілля "Добрий світ мумі-тролів"

   Чи знаєте ви, хто такі Мумі-тролі та де їх можна знайти ? 3 червня учні СНВК№85  зазирнули у дивовижний світ казок Туве Янсон. У маленьку, осяяну сонцем, омиту морем Країну, де у заквітчаній Долині, у блакитному будиночку  живе добра і дружна сім’я мумі-тролів і багато інших незвичайних створінь.
   Разом з бібліотекарем абонементу Оленою Олександрівною та казковими героями діти вирушили у Велику Подорож, мета якої дуже важлива: «Земля може загинути, і наше завдання, як цьому запобігти».

   Потім рятували Хропсю від Чортополоху, подорожували морем на ходулях, звільняли мумі-троля з обіймів восьминога, із сукні зробили повітряну кулю та втекли від бурі.

   А далі Мумі-тато, Мумі-мама, Чмих та Хропися ожили на папері, майстерно намальовані художницею Полтавської ЦБС Прокопенко Наталією Юріївною.
Діти також змогли випробувати свої сили у малюванні.
  Твори фінської письменниці Туве Янсон увійшли до нової програми зі світової літератури. Книги є дуже важливими для виховання сімейних цінностей і нагадують нам про те, що кожен із нас повинен відчувати відповідальність за тих, хто живе поруч із нами.










Немає коментарів:

Дописати коментар