понеділок, 15 червня 2015 р.

Літературні хіти нашої бібліотеки.15 хвилин з книгою.

        14 червня 2015 року  в бібліотеці-філіалі №4 відбувся День читання «Літературні хіти нашої бібліотеки.15 хвилин з книгою», в якому взяли участь студенти, старшокласники, працююча молодь. Для бажаючих підтримати Всеукраїнську акцію «Українська молодь читає» в бібліотеці організовані перегляди літератури «Книжкова ТОП-10», «Літературні хіти нашої бібліотеки», «Книги з автографом автора.» Бібліотекарі підготували інформаційні листки про життя і творчість відомих сучасних українських письменників, провели експрес-репортажі та огляди книги. Кожен присутній на Дні читання знайшов «свою» книгу, а дехто відкрив для себе нових авторів. Книги І.Карпи, С. Пиркало, Г.Вдовиченка, О.Печорної, А.Кокотюхи, Дари Корній знайшли своїх  читачів, які не обмежилися 15 хвилинами читання і взяли книги читати вдома.
          Інформаційний огляд «Нові книги від «Світу дитини» зацікавив молодь, адже серед подарованих видавництвом книг – повісті Христини Лукащук (твори якої добре відомі читачам бібліотеки), історичні повісті Зінаїди Левицької, Юрія Купченка, роман  для юнацтва «Чмелик», який написав  В.Королів-Старий.
Книгою Дня стала повість М.Гоголя «Тарас Бульба». Подібна книжка вийшла вперше: тут новий, ще ніде не друкований переклад львівської письменниці Оксани Думанської і не публіковані ілюстрації відомого українського митця Ярослава Петрака, який  у 1907 році створив шість великих полотен (не малюнків!) до повісті «Тарас Бульба».

Запрошуємо до читання! Приєднуйтеся! Ні дня без книги!










3 коментарі:

  1. Гарна акція :) гарні книги :) гарна бібліотека :)


    Читач

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Відкрила для себе Дару Корній. Почала з "Гонихмарника". Легко читається, але мудрості! Тільки встигай збирати. "Зворотний бік світла-темряви" прочитала ще швидше, але хочеться ще. Незакінчено, але дуже цікаво. Аня.

      Видалити
    2. Відкрила для себе Дару Корній. Почала з "Гонихмарника". Легко читається, але мудрості! Тільки встигай збирати. "Зворотний бік світла-темряви" прочитала ще швидше, але хочеться ще. Незакінчено, але дуже цікаво. Аня.

      Видалити