суботу, 9 травня 2015 р.

Перемагає той, хто захищає свою землю

  7 травня 2015 року в бібліотеці-філіалі №4 з нагоди Дня памяті та примирення і Дня перемоги відбувся День солдатської слави  «Йде травень крізь хвилини, дні, роки, несе нащадкам спогади війни».
     Презентацією виставки робіт учнів Полтавської дитячої художньої школи  «Вічний вогонь закликає: щастя живих бережіть!» відкрився День. Свої бажання, мрії та  сподівання висловили юні художники за допомогою пензлів та різнокольорових фарб, закликаючи присутніх: «Погляньте, яке щасливе мирне життя!»
    Всі, хто відвідав бібліотеку мали змогу  переглянути книжкову виставку «Очевидці  розповідають», прослухати експрес-репортажі, які підготували бібліотекарі за книгами В.Вятровича «Цілком таємно», В.-Д.Гайке
 « Українська дивізія «Галичина»,  К.Мочарського «Бесіда з катом», Я.Середницького «Генерал Павло Шандрук і антигітлерівська військова опозиція» та ін..
   Семикласники ЗОШ №27 взяли участь в годині памяті «Роки війни – століття памяті». Говорили зі школярами про 8 та 9 травня – День памяті та примирення, День
перемоги, про вшанування памяті кожного, хто боровся з нацизмом, про солідарність та бойове братерство як держав, так і бездержавних народів. Школярі задавали  недитячі питання: чому українці змушені були воювати за чужі інтереси і вбивати інших українців, про визвольний рух, як жилося полтавцям  під час ІІ світової війни.
   Із пятикласниками ЗОШ №27 , які взяли участь в годині героїзму «Де пролилась козацька кров, там розцвітають маки»,  говорили про необхідність вшанування подвигу Українського народу, його визначний внесок у перемогу з нацизмом, про посилення турботи про ветеранів війни та учасників визвольного руху, про символ відзначення Дня памяті та примирення, Дня перемоги.
   Школярі читали легенди, вірші  про червоний мак , говорили про те, як символ маку повязаний із війною,  відкрили для себе нові імена – Джона Мак Крея та Мойни  Майкл.

    Завершився День солдатської слави літературно-мистецьким вечором «Памятаємо. Перемагаємо» за участю театру української пісні «Родина калинова»: спогадами ветеранів, щирими піснями, теплими оплесками, побажаннями щастя й миру та памятати  про ті незабутні дні, адже « пам ять – це запорука неминучості нашої перемоги. Память робить нас сильнішими, впевненішими. Перемагає той, хто захищає свою землю!»








Немає коментарів:

Дописати коментар