понеділок, 18 травня 2015 р.

«Життя – одне, воно – коротке, кінець – єдиний для всіх. А тому – живіть, а не пристосовуйтесь. І – думайте. Що і навіщо ви робите» Ірен Роздобудько.

    14 травня 2015 року читальний зал бібліотеки-філіалу №4  був переповнений: тихі слова, очікування, власні думки, обговорення, погляди  читачів і… їхня кількість підкреслювали значущість довгоочікуваної зустрічі з відомою українською письменницею Ірен Роздобудько.
       На творчий вечір прийшли читачі, кого заворожив  дивний світ її героїв, хто читає її книги, насолоджуючись мовою, думками, перечитує, виписує цитати, цінує її мудрість і, хто інколи  не може зрозуміти та охопити світогляд її героїв, але намагається, перечитуючи знов.
       Ірен Роздобудько закінчила факультет журналістики, але навчає зараз молодих режисерів, пише романи і сценарії, вишиває бісером, грає на гітарі, плаває з аквалангом, малює тушшю і вважає, що «життя не має смаку в чистому вигляді воно -  як дистильована вода. Ми самі додаємо до нього солі, перцю чи цукру. Коли життя набуває смаку – серце болить сильніше».Тому  її романи викликають масу хвилювань і емоцій. Вирішувати Вам: читати чи ні її книги, але, мабуть, щоб мати власну думку  все ж таки спробуйте, пориньте в світ сучасної української книги.
Успішна письменниця і разом з тим романтична  Ірен Роздобудько вважає, що успішність сучасного письменника залежить лише від однієї складової: уваги читачів.

       Дві години спілкувалися читачі з письменницею, говорили про все: книги, плани, ідеї, сценарії, відношення до сучасного українського кіно і життя, сьогоднішнє, болюче і незрозуміле. А потім знову повернулися до книги «Ґудзик 2. Десять років по тому», з презентацією якого завітала пані Ірен до полтавських читачів.
      Спеціальний гість зустрічі музикант і композитор Ігор Жук, спокійно-врівноважений і такий емоційний, коли бере до рук гітару, виконав власні твори. Пісня змінювала пісню, оплески слова вдячності, та читачі не відпускали гостя. «Ми вдвох виконуємо пісні тільки там, де нам дуже сподобалося» і. як підтвердження залунала пісня: життєво-повчально-актуальна. А потім ще теплі щирі оплески, автограф-сесія та небажання розлучатися з відомими гостями з Києва.

   Цікаві книги Ірен Роздобудько та альбом пісень , автором якого є Ігор Жук, чекають на вас у нашій бібліотеці.











4 коментарі:

  1. "... я завше чекав, що хтось прийде й ощасливить мне. А кого ощасливив я?" - таке питання я поставила своїм випускникам. І не пошкодувала: думки дітей вразили мене своєю глибиною, критичним ставленням до дійсності. А ще виявилися співзвучними моїм враженням від творів улюбленої сучасної української письменниці Ірен Роздобудько.
    Дякую Ірен Віталіївні за те, що своїми творами допомагає нам, читачам, глибше зрозуміти себе, пояснити природу своїх вічних страхів і звільнитися від них, допомагає не втрачати "силу трьох ножів".
    І ще: милуюся мовою! Адже читати твори Ірен Роздобудько легко (стиль чудовий) і дуже цікаво!
    Бажаю моїй улюбленій письменниці нових сюжетів і вдячних читачів! Шарпило Тамара Олександрівна, 49 років.

    ВідповістиВидалити
  2. прочитати твори Ірен Роздобудько кілька років тому порадила мені дочка, вчитель української мови та літератури. Узяла до рук книгу (як зараз пам'ятаю, це були романи "Він:Ранковий прибиральник. Вона: Шості двері") - і не змогла відірватися. Поринула у світ людської душі - начебто знаної, але такої непередбачуваної! - і забула про все. З тго часу з героями улюблених книжок проживаю спільне життя.
    Сьогодні особливо гостро відчуваю смисл фрази: "Коли її не стало, я зрозумів, що нічого не можна залишати на потім - ні слів, ні зізнань, ні подарунків". Спасибі, Ірен Віталіївно, що Ви є. З нетерпінням чекаю нових зустрічей з вашими книгами! Климко Надія Іванівна, 75 років.

    ВідповістиВидалити
  3. Велика подяка працівникам бібліотеки і пану Андрію за дуже змістовну і приємну зустріч з Ірен Роздобудько та Ігорем Жуком. творчість цієї гармонійної пари захоплює. Наснаги та нових творчих здобудків! Валентина Миколаївна Пластініна

    ВідповістиВидалити
  4. Неймовірна Ірен, неймовірні її книги... Читаються легко і з кожної ми робимо нові висновки. Як добре, що вона є, що вона пише для нас. Травнева зустріч - це було свято для нас. Ми любимо Вас, Ірен!!! (Тетяна Якушева, Олена Кульчій)

    ВідповістиВидалити