понеділок, 18 травня 2015 р.

«… Тільки треба набратися мудрості, віри і мужності! А для цього, зокрема, читаймо більше розумних книжок» Ірен Роздобудько

 14 травня 2015 року в бібліотеці-філіалі №4 відбулася творча зустріч старшокласників ЗОШ №2 та ЗОШ №27 з успішною українською письменницею Ірен Роздобудько та композитором і музикантом Ігорем Жук.
  Гості з Києва презентували новинки видавництва «Нора-Друк»: пані Ірена – довгоочікувану книгу «Ґудзик-2.Десять років по тому», а Ігор – збірку власних творів «Вавилон» із дисками записаних  пісень (новинки подарували бібліотеці!).
       Кожна книга Ірен Роздобудько – це справжня подія у сучасній українській літературі. Жодне її видання не залишилося поза увагою читачів бібліотеки. Годі вже говорити про відзнаки авторки. На зустрічі пані Ірен розповіла десятикласникам про новий роман та  власне розуміння «справжнього життя».
У  творах відома письменниця різна – детективна, психологічна, містична,
 трагікомічна і, навіть, сатирична. У життя, тепер ми знаємо, – ерудована, мудра, щира, відверта, справжня… Тому на зустрічі панувала атмосфера позитиву, добра і відвертості. Читачів цікавило все: як вдалося подолати шлях від студентки до головного редактора,змінивши кілька екзотичних професій, робота в кіно, як сценариста, говорили про хобі та відпочинок, де «відшукує» гостя ідеї та натхнення і про найболючіше – сьогодення.
       Пані Ірена ніжним і добрим світло-блакитним поглядом зачаровувала читачів, тихим мелодійним голосом відкривала школярам письменницькі таємниці, жваво розповідала про роботу в кіно, запрошуючи  до розмови про мрії, мету, фільм «Поводир», давала поради юним початківцям: « писати треба  про інших, як про себе».
       Спеціальний гість зустрічі  Ігор Жук  власні емоції та переживання передав присутнім на заході, взявши до рук вірну супутницю – гітару. Перші акорди, спочатку власні пісні, відомі школярам з «You Tube», потім ще  із нової збірки і…шалені оплески.
 Небажання полтавських школярів розлучатися, їхні очі, слова, розуміння зворушили гостей зустрічі і, наостанок, залунала пісня, виконана Ігорем та Ірен, та слова-побажання: «Знайти себе і своє призначення у світі, сміливості робити вчинки, а не плисти за течією, завжди перемагати обставини силою свого духу і розуму!»















1 коментар:

  1. "... я завше чекав, що хтось прийде до мене й ощасливить мене. А кого ощасливив я?" - таке питання я поставила своїм випускникам. І не пошкодувала: думки дітей вразили мене своєю глибиною, критичним ставленням до дійсності. А ще виявилися співзвучними моїм враженням від творів улюбленої сучасної української письменниці Ірен Роздобудько. Дякую Ірен Віталіївні за те, що своїми творами допомагає нам, читачам, глибше зрозуміти себе, пояснити природу своїх страхів і звільнитися від них, допомагає не втрачати "силу трьох ножів". І ще милуюся мовою! Шарпило Тамара Олександрівна (вчитель)

    ВідповістиВидалити