суботу, 18 квітня 2015 р.

«Діти – це майбутні дорослі, а дорослі - це в минулому діти. Не забувайте!»Дмитро Кузьменко 15.04.2015

      15 квітня 2015 року в бібліотеці-філіалі №4 ввечері панувала незвичайна, але тепла й затишна атмосфера. І дорослі, і молодь, і діти працювали над задачками, які пропонував Дмитро Кузьменко, автор книги «Зубасті задачки». Спочатку з іронічними посмішками, та азарт приходить під час гри,і вже через десять хвилин  у грі були всі присутні. Дмитро Кузьменко не тільки написав, але й проілюстрував «Зубасті задачки», розповів присутнім на зустрічі про ідею книги, історію написання,вважаючи, що дітей легше навчити, коли  те робити в ігровій формі. «Книга не вимагає поглиблених знань, але вчить спостережливості, уважності, логічного мислення і бажання розв’язувати завдання».
      Дмитро Кузьменко досить відомий ілюстратор. Його комікси добре знають діти за журналами «Пізнайко», «Професор Крейд». Присутнім на заході Дмитро
привідкрив двері в таємний світ редакторського закулісся, розповівши про всі таємниці створення журналів для дітей, щоб були вони і цікавими,і пізнавальними, і дотепними. Головне завдання: пробудити в дитини інтерес до читання та через споглядання малюнків, навчити робити власні висновки, щоб уникнути в житті різних неприємностей.
     Запитань було багато. Говорили про літературу, про мистецтво, про виховання і дітей, і дорослих, про ту золоту середину, яка дозволяє дітям  вільно розвиватися,  висловлювати чітко і вміло власні думки,  відстоювати їх, залишаючись коректним і вихованим. «Юні журналісти» ОЦЕВУМу  «засипали» гостя запитаннями, адже хотіли знати все: і про роботу, і про вільний час і,навіть, про особисте життя.
Бажаємо Вам, дорогі друзі, навчитися легко розв’язувати всі завдання, які
постійно підкидає нам життя і завжди залишатися оптимістами.












1 коментар: