четвер, 26 лютого 2015 р.

З вірою в серці вчимося жити.

    25 лютого 2015 року  в бібліотеці-філіалі №4 відбулася презентація книги львівської письменниці Христини Лукащук «Казка про Майдан».

Під час скайп-зустрічі  третьокласники НВК №85 спілкувалисяз авторкою залюбки. Говорили  на серйозні теми: про народні традиції, іконопис,події на Майдані та героїв Небесної сотні. Затишна та довірлива розмова вдалася завдяки вмінню пані Христини зацікавити дітей, спонукати не тільки до розмови, а й замислитися над такими поняттями, як віра в добро, любов до України
і що сама найменша справа може стати великою, коли зроблена з любов’ю.
  «Зараз у багатьох виникає питання: як говорити з дітьми про драматичні події, які пережила наша країна, відстоюючи прагнення людей жити в оновленому суспільстві. Про Майдан було і буде багато видань. А це – книга для маленьких, які все бачать, розуміють і по-своєму сприймають. «Казка про Майдан» перша спроба говорити з малими дітьми про складні речі виражальними засобами казки. Автор – Христина Лукащук – створила не лише тест, а й дуже символічні малюнки».
  На обкладинку авторка помістила ікону Ромка Зілінка «Покрова». Цю роботу Христина купила минулого року із задоволенням продемонструвала на прохання школярів  під час скайп-зустрічі в бібліотеці.“Покрова” – це те, що першим бачать гості, ввійшовши до мого дому. Та й сама Покрова – дуже символічна. Особливо тепер”, – ділиться авторка «Казки про Майдан». «Основна ідея, яку хотілося б донести, – думка про те, що добро перемогло зло. Аби все відбулося, мусимо кожен на своєму місці щодня, щомиті до цього докластися. Перекладати відповідальність на чужі плечі більше не вдасться», – переконана Христина Лукащук.








Немає коментарів:

Дописати коментар