вівторок, 23 грудня 2014 р.

«Поезія – це завжди неповторність, Якийсь безсмертний дотик до душі» Ліна Костенко

        22 грудня 2014 року в бібліотеці-філіалі №4 відкрилася виставка малюнків учнів Полтавської дитячої художньої школи «Життя мов спалах блискавки», присвячена творчості Василя Симоненка, якому  8 січня 2015 року виповнилося б 80 років.
Тонкий, ніжний поет-лірик, який безмежно любив рідну Україну, мову свого народу, його невмирущу пісню надихнув юних художників на створення картин.
Відчути емоційний настрій поета, відкрити для себе суть поезії Василя Симоненка, проникнутися його думками та передати їх глибину, відтворити їх красу і неповторність вдалося Світлані Плюйко, Риммі Копил, Світлані Тумко, Віці Дикопавленко.
Пензлі та фарби,  майстерно взяті до рук., та бажання передати думки і помисли поета,   спонукати замислитися і дорослих, і
молодь над не дитячими проблемами, допомогли Марії Пуленко, Діані Москаленко, Стасу Зосіяну, Лізі Ніжніченко, Тані Ветренніковій, Оксані Артишук втілити в своїх роботах все, що було небайдуже Василю Симоненку за життя.
«І, захолонувши у дивній грації,
зітхають свіжістю акації,
Вітрами обціловані до ніг», - улюблену поезію відтворила на картині Катя Іванова.
 Юля Харченко, Аня Грабар, Поліна Жемчугова, Віка Макаренко запрошують  до філософських роздумів: який же світ? «мереживо казкове» чи світ, якому «ні краю ні кінця»

Виставка «Життя мов спалах блискавки» діє в читальному залі бібліотеки до 12 січня 2015 року.







Немає коментарів:

Дописати коментар