суботу, 15 листопада 2014 р.

«Звернись до мене солов’їною, відповім тобі я калиновою»

 13 листопада 2014 року в бібліотеці-філіалі №4 відбувся День рідної мови «Звернись до мене
солов’їною, відповім тобі я калиновою», до якого читачі бібліотеки долучилися залюбки: говорили українською всі, щиро сміючись навіть ті, у кого це не вдало виходило. Але ж спробували!
     Читачі в цей день мали змогу переглянути книжкові виставки, на яких були представлені
найцікавіші книги українських видавництв: «Топ- 10 України й світу», «Книжковий вернісаж з
автографами від авторів», «Імена,які ми відкрили для себе», «Літературні хіти бібліотеки».
     З наймолодшими читачами, які відвідали бібліотеку , говорили про рідну мову, чому її
необхідно оберігати та як захищають рідну мову в різних країнах світу. Разом із школярами НВК  85 здійснили віртуальну мандрівку до видавництва «Старий Лев», познайомилися з новинками Христини Лукащук, Оксани Лущевської, Лесі Ворониної, Богдани Матіяш, Олі Русиної, які нещодавно отримала бібліотека, дякуючи активу читачів.
     Старшим школярам бібліотека презентувала книги Володимира Рутківського «Ганнуся», Туве Янсона «Країна Мумі-Тролів», Андрія Бачинського «Детективи в Артеку». Підлітків чекав знову сюрприз – 5-а книга Наталки Щерби «Часограма» із серії «Часодії», яку, до речі, дорослі читачі із задоволенням читають також.
      В цей день, дякуючи за організацію видавництву «Старий Лев», відбулася скайп-зустріч семикласників з відомою української письменницею Оксаною Лущевською, яка нині живе й навчається в Америці.
     Кожен бажаючий в цей день міг висловити власну думку про те, «за що я люблю рідну мову»,  та вибрати книгу на свій смак. Гарного Вам відпочинку та солодкого читання, дорогі читачі!

Немає коментарів:

Дописати коментар