пʼятницю, 17 жовтня 2014 р.

Творча зустріч з Лесею Ворониною

«Щастя – це коли тебе ХОЧУТЬ зрозуміти»
Леся Воронина
     Дитяча письменниця Леся Воронина є авторкою улюблених книжок багатьох українських дітей – " Суперагента 000", "Прибулець з країни Нямликів", "Хлюсь та інші", а за книжку "Таємне товариство боягузів" пані Леся отримала в 2013році нагороду "Книга року ВВС"
    Ще одна премія - президентська відзнака "Книжка року" за книжку "Сни Ганса Християна" ознаменувалась скандалом: Воронина і художниця Катерина Штанко відмовилися її прийняти, "з гігієнічних міркувань".
   Читачі бібліотеки-філіалу №4 15 жовтня 2014 року зустрілися з письменницею, щоб поговорити про сучасну дитячу літературу, про необхідність української книги в житті дітей, що треба зробити, щоб повернути любов школярів до читання.
    Насправді, крім запропонованих питань, на зустрічі йшлося і про цілком дорослі проблеми в Україні, а також про наше минуле, нашу історію…
     Присутні на заході вслухалися в тихий мелодійний голос гості ,і складалося враження, що діалогу не буде. Читачі ХОТІЛИ СЛУХАТИ автора радіопередач «Знакові постаті» про її зустрічі з добре відомими людьми.
    " В мене жодного разу не було випадків цензури, ніхто ніколи мені не забороняв запрошувати тих гостей, яких я хочу. Це письменники, історики
, художники, актори й музиканти – цікаві особистості, які мають власні погляди на те, що відбувається сьогодні в Україні, і готові поділитися своїми думками зі слухачами», - розповідала Леся Вороніна.
    Присутнім на заході хотілося знати все: останні київські новини, погляд на сучасні події в Україні, звідки взялися «Сни Ганса Християна», про шкільну програму з української літератури…Час летів швидко, залишилися деякі запитання без відповіді, але ж пані Леся тільки один день в Полтаві. Читачі отримали задоволення від зустрічі, до того ж Леся Воронина презентувала та подарувала бібліотеці книги видавництва «Знання», які вийшли у серії «Скарби».
Смачного Вам читання, шанувальники української книги, і до нових зустрічей!

Немає коментарів:

Дописати коментар