четвер, 4 вересня 2014 р.

«Просимо вас не ділити Україну»

    «Просимо вас не ділити Україну», - написали третьокласниці Аня та Юля свої побажання на пелюстках «Квітки сподівань» 1 вересня 2014 року, коли в бібліотеці-філіалі №4 проходив День Єдності .
       Читачі бібліотеки мали змогу висловити свої думки та побажання:
 
  «Хочемо мирного неба. Ми з ВАМИ!», «Україна понад усе!», «Ми за ЄДИНУ УКРАЇНУ!», «Хочемо жити в єдиній успішній Україні», «Я вірю в мир і добробут України!», «Я – украинка, но хочу домой, в свой родной Донецк, на любимую улицу, в родную школу », «Желаю всем украинцам жить в единой и успешной Украине» писали полтавчани, луганчани, переселенці з Донецька, Алчевська. Різні точки зору, але мрія одна – Єдина Україна.

    З одинадцятикласниками Розсошенської гімназії зустрілися за круглим столом під час обговорення «Україна єдина! Прошу слова!» Говорили про творчість Тараса Антиповича, який вразив читачів своєю далекоглядністю в романі «Хронос», ділилися учні своїми думками та надіями щодо подій в нашій державі, які нікого не залишають байдужими. Згадали мудрий вислів Григорія Сковороди , який якнайкраще розкриває нинішню ситуацію в Україні: «Не вчіть яблуню родити яблука. Краще відженіть від неї свиней».
    До діалогу приєдналася Зоя Дмитрівна Коваленко, яка кожну важливу подію в житті нашої країни втілює або у вишивках, або у віршах. Її роботи – це її думки, надії, сподівання, біль за долю милої серцю України та радість за її успіхи й перемоги.

Читачі бібліотеки в цей день мали змогу переглянути книжкову виставку «Українцями ми народилися» та перегляди літератури «Україна моя: незалежна, єдина, свята» та «Рідні голоси з далеких континентів».

1 коментар:

  1. Тільки тоді двері відкривають, коли в них стукають. Молодці, вас почули!

    ВідповістиВидалити