середу, 30 липня 2014 р.

"Бонді або повернення Богдана Веселовського"

  Автор книги Ігор Осташ - відомий український дипломат, політик, науковець.
Бонді - псевдонім Богдана Веселовського, "батька" української естрадної музики, автора багатьох танцювальних шлягерів (танго, вальсів, фокстротів), ліричних пісень та романсів.
Його життя ламали жорна трагічних міжвоєнних часів, Другої світової війни, а також періоду "холодної" війни. Ці жорна змусили композитора пройти випробування долею біженця і емігранта, проклавши його життєву дорогу через Україну і Польщу, Чехословаччину і Австрію, Німеччину і Канаду. Він  був великим українцем, хоч ніколи й не мав українського паспорта.
  Запрошуємо читачів поринути в атмосферу українського ретро, міжвоєнного Львова та Стрия, ді-пі еміграції та українського життя в Австрії та Канаді.

1 коментар:

  1. Перш за все, я не прихильник музики, люблю читати щось новеньке, ваші смаколики (це ж придумали!) До цього часу невідомий мені Богдан Веселовський чи Ігор Осташ відкрили для мене цікаву сторінку не лише в музичному світі, але й в історії моєї малої БАТЬКІВЩИНИ. Читається легко. Документальні факти не набридають, а тільки доповнюють основу книги.

    ВідповістиВидалити